Listing 1 - 10 of 81 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
voedingsleer --- dieetleer --- 613.21 --- Functionele voeding --- Voeding en gezondheid --- Voeding
Choose an application
612.8 --- 613.21 --- geneesmiddelentoediening --- medisch rekenen --- 51.61 --- Wiskunde --- Farmacie - Geneesmiddelen --- Basisverpleegkunde - Verpleegkundige interventies
Choose an application
The importance of nutrition in the prevention and treatment of disease and the maintenance of good health is being increasingly recognised. Nutrition is an area that all health professionals need to be aware of and yet one in which few are specifically trained. Nutrition is also becoming a valued topic in many curricula. It is a vast subject and textbooks are by necessity large and can stay stuck on the bookshelf. The Oxford Handbook of Nutrition and Dietetics makesthis information more accessible to dietitians, doctors, nurses, nutritionists and other healthcare professionals by providing a p
Diet therapy --- Nutrition --- 613.21 --- 613.22 --- Dieetleer --- Voedingsleer --- Nutrition Physiology --- Nutrition Therapy
Choose an application
1. Inleiding2. Decubitus, nader bekeken3. Risicobepaling door verpleegkundigen4. Preventieve interventies5. Decubituspreventie: een creatief-verpleegkundige opdracht6. Tot Besluit7. Studiehandleiding
decubitus (doorligwond, drukletsels) --- Norton-score --- Bradenschaal --- 605.9 --- 613.21 Basisverpleegkunde, procedures en interventies --- basisverpleegkunde --- decubitus --- verpleegkunde --- verpleegkundige interventies --- wondverzorging --- decubituspreventie --- 613.21 --- gezondheidszorg --- Basisverpleegkunde - Verpleegkundige interventies --- Decubitus --- Doorliggen
Choose an application
613.21 Basisverpleegkunde, procedures en interventies --- basisverpleegkunde --- gipsverband --- immobiliseren --- verbandleer --- verpleegkundige interventies --- 616-089.4 --- 613.21 --- 613.9 --- EHBO --- geneeskunde --- orthopedie --- orthopedische chirurgie --- orthopedische verpleegkunde --- traumatologie --- Gipsverband --- fixeren --- spalken --- tractie --- Verbandmateriaal. Zwachtels. Tamponneren --- Basisverpleegkunde - Verpleegkundige interventies --- Overige onderwerpen
Choose an application
Functional foods - products which have health-promoting properties over and beyond their nutritional value - have become a significant food industry sector. The global market for these products remains dynamic and is predicted to grow further. Functional foods: Principles and technology provides both students and professionals with an authoritative introduction to the key scientific aspects and major product categories in this area.The opening chapter introduces the principles of functional foods and explores industry and consumer roles in this evolving market. Subsequent chapters focu
Functional foods. --- Designer foods --- Medicinal food --- Medicinal foods --- Neutraceuticals --- Neutriceuticals --- Nutraceuticals --- Nutriceuticals --- Pharmafoods --- Food --- Functionele voeding --- 613.21
Choose an application
Chirurgie --- Nursing --- Verpleegkunde --- chirurgie --- operatieverpleegkunde --- peroperatieve zorgen --- postoperatieve zorgen --- preoperatieve zorgen --- 605.8 --- 613.21 --- gezondheidszorg --- operatie* --- operatiekwartier --- verpleegkunde --- verpleegkundige interventies --- operatieverpleegkunde (gez) --- Basisverpleegkunde - Verpleegkundige interventies
Choose an application
Rugklachten vormen een belangrijk probleem voor iedereen die werkzaam is in de GZZ. Dikwijls is een overbelasting van de lumbale wervelzuil het gevolg van verkeerd tillen van zware gewichten of van langdurige foutieve houdingen. Een efficiënt preventiebeleid inzake rugklachten in ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen is meer dan nodig. Naast een theoretisch gedeelte wordt vooral aandacht besteed aan de praktische kant van de manutentie in de GZZ. Tientallentechnieken komen aan bod en worden uitvoerig besproken aan de hand van passende illustraties. Tiltechnieken bij bejaarden worden apart belicht. Centraal doorheen het boek staat de gedachte om de veiligheid en het comfort van de patiënt te combineren met de rugklachtenpreventie bij de gezondheidswerkers. Rugklachten vormen een belangrijk probleem voor iedereen die werkzaam is in de GZZ. Dikwijls is een overbelasting van de lumbale wervelzuil het gevolg van verkeerd tillen van zware gewichten of van langdurige foutieve houdingen. Een efficiënt preventiebeleid inzake rugklachten in ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen is meer dan nodig. Naast een theoretisch gedeelte wordt vooral aandacht besteed aan de praktische kant van de manutentie in de GZZ. Tientallentechnieken komen aan bod en worden uitvoerig besproken aan de hand van passende illustraties. Tiltechnieken bij bejaarden worden apart belicht. Centraal doorheen het boek staat de gedachte om de veiligheid en het comfort van de patiënt te combineren met de rugklachtenpreventie bij de gezondheidswerkers.
Tiltechnieken --- Verpleegkunde. --- tiltechnieken --- 613.21 --- rugaandoeningen --- rugpijn --- verbedden --- verpleegkunde --- verpleegkundige interventies --- 616.083 ) Tiltechnieken --- 613.2 --- ergonomie --- rugpijn (ischias, lagerugpijn, lumbago) --- verbedden (verplaatsen) --- Basisverpleegkunde - Verpleegkundige interventies
Choose an application
Van meer dan 1650 voedingsmiddelen is de hoeveelheid energie, eiwit, koolhydraten, vet, vetzuren, cholesterol, voedingsvezel, alcohol, water en een aantal vitamines en mineralen vermeld. De bron van herkomst van de gegevens staat in de broncodetabel, met een uitgebreide specificatie. In de bijlagen van deze tabel staan de samenstelling (in ingrediënten) van recepten en gemiddelde producten. Ook is aangegeven op welke merken de samenstelling van margarines, halvarines, bak- en braadvetten en frituurvetten is gebaseerd. Van het voorwoord, de inleiding en het register is ook de Engelse vertaling gegeven. (Bron: covertekst)
voedingsleer --- samenstelling van voedingsmiddelen --- voedingsstoffen --- Voedingsmiddelen samenstelling tabellen --- Voedingsmiddelentabellen --- Voedingsstoffen --- 641.1 --- Voedingsmiddelen : samenstelling --- 613.21 --- voeding --- Nutritionary hygiene. Diet --- Netherlands --- Voedingsmiddelen; samenstelling; tabellen
Choose an application
Een meerderheid van de verpleegkundigen heeft dagelijks te maken met rekenen. Zoals bij het maken van oplossingen of verdunningen, of bij het controleren van de dosis van een geneesmiddel.Goed rekenen staat of valt met het kennen en toepassen van de juiste regels en formules. En die worden nogal eens vergeten of verkeerd toegepast, zo blijkt uit een onlangs uitgevoerd onderzoek in opdracht van het vakblad Nursing. Daarom is dit handzame spiekboekje ontwikkeld. Het past gemakkelijk in uniform of broekzak, zodat het altijd direct is te raadplegen bij onverwachte rekenproblemen.
geneesmiddelen --- geneesmiddelengebruik --- geneesmiddelentoediening --- 612.8 --- 613.21 --- medisch rekenen --- Farmacie - Geneesmiddelen --- Basisverpleegkunde - Verpleegkundige interventies --- 613.2 --- verpleegkunde --- basisverpleegkunde --- 512 --- verpleegkunde - inleidingen --- Rekenen --- Verpleegkunde --- Leermiddelen --- Wiskunde --- Leermiddel
Listing 1 - 10 of 81 | << page >> |
Sort by
|